Cum să îți alegi domeniul pentru website-ul tău

Cum să îți alegi domeniul pentru website-ul tău

Cu toții știm că primul pas, atunci când facem ceva, este cel mai dificil. Din momentul în care luăm o decizie și până o implementăm, acest prim pas stă în calea acțiunilor noastre.

Pentru că am trecut și noi prin momente în care poate am întârziat să trecem la acțiune, am scris acest articol, pentru a te ajuta cu primul pas pe care îl ai de făcut atunci când te hotărăști să îți construiești un website.

Odată ce te-ai hotărât că vrei să ai un website care să îți reflecte imaginea afacerii tale în mediul online, achiziționarea unui domeniu este acel pas care îi împiedică pe cei mai mulți antreprenori să își construiască acest website.

Astfel, venim în ajutorul tău, dându-ți câteva sugestii, câteva idei pe care să le iei în considerare, atunci când te hotărăști să cumperi un domeniu pentru website-ul tău.

În primul rand, numele domeniului trebuie să fie ușor de tastat, pentru ca potențialilor tăi clienți să le fie ușor să îți găsească website-ul. Mai mult decât atât, trebuie să fie scurt, pentru că nu îți dorești ca ceilalți să îl scrie greșit.

O altă variantă ar fi să folosești cuvinte cheie, care să descrie afacerea, produsul sau serviciul tău. Iar dacă ai o afacere locală, poți chiar să folosești numele orașului sau zonei căreia te adresezi.

Deși ai auzit sau citit asta de o mie de ori, o s-o repetăm, pentru că este foarte important să ai un domeniu care să le atragă atenția potențialilor clienți și care să le rămână în memorie. După ce te-ai gândit deja la un nume, ar fi cazul să cauți informații despre acest nume: să verifici dacă nu cumva este deja folosit de o altă companie, pentru că nu îți dorești să ai probleme de ordin legal.

Când îți alegi numele pentru domeniul website-ului tău, este recomandat să ai mai multe variante inițiale. Dacă ne-ai întreba pe noi, ți-am sugera să alegi cel puțin 7 cuvinte sau combinații de cuvinte, să le ai scrise pentru a avea o mai bună perspectivă, după care să le combini până când găsești cea mai bună variantă. Alege-o pe cea care sună cel mai bine și care consideri tu că va fi memorabilă.

Iar pentru ca totul să fie gratuit, website-ul tău va fi „.domeniu.wordpress.com”. Dacă vrei ca totul să fie personalizat și să ai control complet asupra website-ului tău, îți poți cumpăra un domeniu cu una dintre următoarele extensii:

  • .biz: poate fi utilizat în domeniul B2B sau e-comerț;
  • .co: este de preferat atunci când vorbim despre o companie, despre comerț și despre comunități:
  • .info: este pentru informații;
  • .me: dacă vrei să îți faci un blog;
  • .net: pentru domenii ce au legătură cu partea tehnică;
  • .org: este folosit pentru ONG-uri;
  • .ro: pentru cei care se adresează doar potențialilor clienți din România.

Acum că ai toate aceste informații, considerăm că nu te mai reține nimic să treci la acțiune. Fii gata. Pe locuri. START!

Iar dacă ai întrebări privind modul în care îți alegi domeniul, ne poți contacta aici.

2019-10-30T11:57:05+00:00

AVADA IT

Fusce ut ipsum tincidunt, porta nisl sollicitudin, vulputate nunc. Cras commodo leo ac nunc convallis ets efficitur.

RECENT TWEETS

CONTACT US

  • 12345 North Main Street, New York, NY 555555
  • 1.800.555.6789
  • support@yoursite.com